In schrijfsels

Wil je snel nagaan welke stresssignalen jouw lichaam je geeft? Met deze stresstest check je de signalen op vier verschillende terreinen: psychisch, lichamelijk, emotioneel en gedrag. Kort en krachtig, zonder poespas. Je weet snel waar je aan toe bent.

Stress bouwt zich vaak langzaam op. Mensen zijn geneigd om de grenzen van wat zij acceptabel vinden bij te stellen en hebben daardoor niet altijd in de gaten hoe hoog hun stress intussen al is opgelopen. Dat is niet zonder risico. Langdurige of frequente stress maakt ons ziek, put ons uit, veroorzaakt blijvende schade, je kunt er zelfs dood aan gaan.

Stresstest maken? Met de puntentelling kun je zien hoe goed of slecht het met jouw stressniveau is gesteld. Gebruik de uitslag als een indicatie voor je stressniveau. Je vindt de stresstest hier.

Puntentelling van de stresstest

Houd in deze stresstest je score bij door punten toe te kennen per onderdeel:

Altijd = 4 punten

Zeer vaak = 3 punten

Regelmatig = 2 punten

Soms = 1 punt

Nooit = 0 punten

Totaalscore van de stresstest

Tel de scores bij elkaar op en lees hieronder wat dat voor jou betekent:

0 – 12 punten 

Prima! Je weet goed met stress om te gaan. Je hebt nauwelijks tot geen verstandelijke klachten. Een teken dat je goed zorgt voor jezelf.

13 – 25 punten 

De stresstest geeft aan dat het tijd is om jezelf meer aandacht te geven. Blijkbaar zijn er al een aantal signalen die aangeven dat de druk te hoog is. Neem tijd om de oorzaak van je spanning aan te pakken. Heb je er liever hulp bij van een professional? Met de hulp van e-mailcoaching zit je zo weer op het goede spoor.

26 – 38 punten 

Je leeft al gedurende langere tijd onder druk. Het is nu echt tijd om keuzes te maken. Ga op zoek naar professionele hulp. Alleen kom je er meestal niet uit. E-mailcoaching.nl kan je verder helpen.

39 – 50 punten 

De stresstest geeft een rode vlag! Stop nu met alle activiteiten die je stress geven. De kans dat je een chronische ziekte oploopt als gevolg van stress is serieus aanwezig. Vraag vandaag nog deskundige hulp van een speciaal daarvoor opgeleide stresscounselor om de spanningsbron(nen) grondig aan te pakken. Je hoeft er de deur niet voor uit, het kan vanuit je luie stoel bij E-mailcoaching.nl.

Ondersteuning

Hoe viel de stresstest voor jou uit? Is het nodig om je stress nader te onderzoeken, zodat je er voortaan beter mee kunt omgaan? E-mailcoaching.nl biedt stressmanagement vanuit je luie stoel. Klik HIER voor de vele mogelijkheden. Er is altijd een manier die bij bij jou past.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

waar een HSP supergoed in is