In schrijfsels

Veel mensen kunnen zich met schrijven beter uitdrukken dan met praten. Voor mij geldt dat ook. Dat je beter bent met geschreven tekst dan met gesproken tekst, komt door de manier waarop je brein werkt.

Papier is geduldig en keurt je nooit af

Ken je dat? Je komt niet uit je woorden op de momenten die ertoe doen. Je hakkelt wat, maar mist de kern, met name als je niet vooraf al uitgebreid hebt kunnen broeden op wat je wilde zeggen. Achteraf weet je precies wat je had willen zeggen, maar het moment is al voorbij en je bent te laat.

Vooral als je introvert bent, zul je herkennen dat je slechter presteert als je je bekeken voelt.

Schrijven doe je in je eentje en je voelt je niet bekeken, wat een groot voordeel is.

Ben je hoogsensitief (HSP), dan verwerk je alles wat binnenkomt diepgaander, waardoor je meer (verwerkings)tijd nodig hebt. Snel reageren is dan niet zo gemakkelijk. Je hebt tijd nodig om alles wat binnen is gekomen weer even op een rijtje te zetten.

Als je schrijft, heb je de tijd om te reflecteren en te verwerken; je hoeft je niet meteen uit te spreken. Je voelt je niet opgejaagd: papier is geduldig en keurt je nooit af.

Snel naar de kern

Schrijven helpt iedereen (ook als je niet hoogsensitief of introvert bent) om je eigen gedachten en gevoelens beter te begrijpen. Daarom werkt e-mailcoaching zo goed. Met e-mailcoaching kom je nòg dieper in de kern, omdat een onzichtbare coach je vragen stelt, waardoor je anders en dieper na gaat denken dan je in je eentje kan. Het resultaat is dat je snel komt tot onverwachte, maar altijd voor jouzelf passende oplossingen.

Uitproberen?

Wil je de ondersteuning van E-mailcoaching.nl ervaren? In een 5-daags traject e-mailcoaching schrijven we elkaar dagelijks enkele mails. Jij geeft aan waar je het over wilt hebben. Iedere mail van mij zet je aan tot diepe zelfreflectie. Het resultaat? Oplossingen die je op het lijf geschreven zijn en die anders wellicht voor je verborgen zouden zijn gebleven. Oplossingen die bij jou passen en je verder brengen.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search