In schrijfsels

Net als heel veel andere introverte hoogsensitieve mensen houd ik van schrijven. Schrijven geeft me de gelegenheid om woorden te geven aan wat me bezighoudt, zonder dat ik in de schijnwerpers ga staan. Ik schrijf me vrij.

Waarom schrijven?

Er zijn meerdere redenen waarom introvert en hoogsensitief zijn en schrijven zo goed samengaan.

Om jezelf te begrijpen

Introverte hoogsensitieve mensen willen graag begrijpen waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Schrijven over jezelf zorgt voor een diepe verbinding met jezelf en begrijpen van jezelf. Als je jezelf begrijpt, kun je ook je eigen oplossingen bedenken.

Om creatief te zijn

Introverte hoogsensitieve mensen hebben een levendige fantasie. Hun binnenwereld is verre van saai, hoewel dat aan de buitenkant meestal niet zo goed is te zien. Woorden inspireren en schrijven is een creatieve manier om jezelf te uiten.

Als ontsnapping

Introverte hoogsensitieve mensen raken snel overweldigd door hun omgeving. Aan die omgeving kun je ontsnappen door te gaan schrijven. Je trekt je terug in je hoofd en sluit zo je omgeving buiten.

Om de wereld te begrijpen

Introverte hoogsensitieve mensen zijn empatisch en willen graag begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. Schrijven ordent je gedachten en zet de zaken in perspectief, waardoor je gaat beter gaat begrijpen hoe de dingen in elkaar steken.

Om te leren

Introverte hoogsensitieve mensen zijn diepe creatieve denkers die graag hun omgeving observeren. Gedachten en observaties opschrijven ordent en geeft nieuwe inzichten. Schrijven laat je groeien.

Om te delen

Introverte hoogsensitieve mensen voelen een diepe verbinding met het grote geheel van mens, dier en natuur. Schrijven is een mooie manier om anderen te laten profiteren van wat je te vertellen hebt, zonder dat je in de schijnwerpers gaat staan. Met je schrijfsels kun je de wereld opschudden.

Mooie beschrijving van schrijven

Kees van Kooten (ja, die van Koot en Bie) zei: ‘ schrijven is zitten blijven tot het er staat’. En zo is het. Ook bij E-mailcoaching.nl. Als het er staat, kun je er niet meer omheen en ga je er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Zo schrijf je je vrij. Probeer het eens. Ik help je er graag bij.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search