Over mij en mijn praktijk

- Eerste Hulp Bij Onrust -

Annelies Deinum - E-mailcoaching.nl

Over mij

Mijn naam is Annelies Deinum. Ik ben het gezicht achter E-mailcoaching.nl.

Ontdekken en begrijpen wat mensen beweegt is mijn passie. Daar ben ik altijd mee bezig. 


Zo ging het in mijn leven


Ik heb mijn leven nooit uitgebreid gepland. Ik ging steeds doen wat er toevallig op mijn pad kwam en wat op dat moment een goede keuze leek. Echt nadenken of dat iets was wat bij mij paste of wat ik heel graag wilde, deed ik niet. Een kompas dat mij liet zien welke kant ik op moest om mijn doel te bereiken ontbrak. Net zoals het doel zelf.


Ik heb veel goede keuzes gemaakt, vanuit mijn hart. Dat waren de beste keuzes op de lange duur. Dat waren voornamelijk de keuzes in mijn privé-leven, zoals in vriendschap, in de liefde en de keuze voor kinderen, waarbij mijn gevoel een flinke rol mocht spelen. Go with the flow; het ging allemaal moeiteloos.


Daarnaast maakte ik ook veel keuzes omdat ze gewenst of verwacht werden door anderen, of omdat ik dacht dat dat zo was. Dat waren voornamelijk keuzes die te maken hadden met mijn overtuiging van toen dat ieder mens zijn stinkende best moet doen om te presteren op het gebied van opleiding, werk en carrière. Werken deed ik om te zorgen voor brood op de plank en een financieel onbezorgd leven voor mijn gezin. Als het werk toevallig ook leuk was, dan was dat meegenomen. Mijn gevoel mocht bij deze keuzes amper meedoen. De ratio regeerde.


Burn-out


Ik kwam terecht in een baan die steeds veeleisender werd en waarin er steeds meer dingen mijn kant op kwamen die mij totaal niet lagen. Om een lang verhaal kort te maken: het gaf veel stress en de balans tussen inspanning en ontspanning raakte zoek. Ik bleef ik braaf mijn stinkende best doen en negeerde ik de signalen, zoals ik mezelf aangeleerd had. Ik raakte verder en verder verwijderd van wat belangrijk voor mij was en wist op een gegeven moment zelfs niet meer waar ik eigenlijk behoefte aan had. Ik kon er niet meer bij. De rem was ik kwijt. Toen ik eenmaal in de doe-stand stond, bleef ik maar doorgaan. Na nog een paar jaren kreeg ik hartritmeproblemen en raakte ik burn-out. Mijn lijf was er klaar mee dat ik niet naar de signalen luisterde en ging in staking.


Bezinning


Het was een nare periode en ik besloot dat ik dit nooit meer wilde meemaken. Ik nam de tijd voor herstel. Vervolgens ging ik bedenken hoe ik invulling ging geven aan de rest van mijn werkzame leven. Als ik luisterde naar mijn gevoel, kwamen de antwoorden als vanzelf. En zoals bij mij gebruikelijk was op werkgebied, kwam ook telkens weer de ratio zich ermee bemoeien. Dat werd een flink gevecht tussen die twee. Ik kwam er niet uit. Achteraf gezien deed ik hetzelfde als altijd: mijn stinkende best. Ik werd niet goed van mezelf.


Met de vraag: 'wat moet ik met mezelf' zocht ik hulp bij een coach. Ik kreeg al snel de smaak van coaching en vooral het daarbij behorende schrijven te pakken en volgde zelf een drietal coachopleidingen. Daarbij word je zelf ook behoorlijk doorgezaagd. Ik ontdekte wie ik ten diepste was en waarom ik altijd deed wat ik deed. Ik ging inzien waardoor ik me zo anders, onaangepast en onbegrepen voelde. Ook zag ik dat ik zonder duidelijk doel in mijn leven niet erg efficiënt bezig was geweest. Een beetje zoals een treinkaartje kopen zonder te weten naar welke eindbestemming je wilt.


Zo was het een openbaring om te ontdekken dat ik niet de enige was die zich zo voelde en dat er veel levensverhalen zijn die wel over mij lijken te gaan. Ik ben hoogsensitief en verwerk wat binnenkomt diepgaander dan de meeste mensen. Achteraf gezien was het dus niet zo vreemd dat ik deed zoals ik deed en me vaak aanpaste - net als zoveel andere hoogsensitieve mensen. 20% van de mensheid is hoogsensitief en daarvan is het grootste deel introvert. Lezen over hoogsensitiviteit en over andere mensen met mijn persoonlijkheidstype en ook het praten met 'soortgenoten' gaf veel herkenning en opluchting. Ik voelde me niet langer raar of onaangepast. Ik heb een hekel aan hokjes, maar deze hokjes hebben me in dit proces enorm geholpen om te begrijpen hoe ik in elkaar steek.


Nieuwe wending


Coaching heeft mijn leven verrijkt. Ik kreeg helder wat ik nodig had om te floreren. Er ontstond ruimte voor een andere aanpak. Ik leerde mezelf nieuwe gewoontes aan. Dat ging niet zonder slag of stoot overigens. De neiging om weer ongeremd mijn stinkende best te gaan doen, mezelf aan te passen en hard te zijn voor mezelf zal er waarschijnlijk altijd blijven. Maar ik heb geleerd te herkennen wat er gebeurt op momenten dat het knelt, te erkennen waar dat vandaan komt en vervolgens de tegenbeweging te maken. Niet als een dolle mijn stinkende best gaan doen, maar stilstaan en vervolgens doen waar ik op dergelijke momenten echt behoefte aan heb.


Luisterend naar mijn gevoel, werd duidelijk waar mijn hart sneller van gaat kloppen, wat belangrijk voor me is en wat ik echt wil.


Levenskompas


Wat mij drijft, is ontdekken wat mensen beweegt en hoe het er elders op de wereld aan toe gaat. Daarbij zijn rechtvaardigheid, authenticiteit en eenvoud mijn belangrijkste waarden. Het eerlijke, spontane en ongecompliceerde van een kind vind ik bijzonder verhelderend in onze complexe samenleving waarin wij het onszelf zo ontzettend moeilijk kunnen maken.


Wat ik wil, privé, is er kunnen zijn voor wie me lief is en de wereld ontdekken. Op het werkvlak wil ik mensen een stapje verder helpen, gebruik makend van al mijn kwaliteiten. Ik krijg vaak terug dat ik enorme rust uitstraal en hoe plezierig dat is, vooral voor wie veel onrust ervaart. Verder kan ik bijvoorbeeld goed luisteren, schrijven, analyseren en invoelen. Dit is wie ik ben. Daar hoef ik mijn stinkende best niet voor te doen.


Mijn interne kompas is mijn levenskompas. Het geeft richting aan alles wat ik doe en is samengesteld uit mijn persoonlijke waarden, mijn talenten, mijn passie en mijn missie. Het geeft me focus. Zodat ik prioriteit kan geven aan wat belangrijk en goed voor me is.

Annelies Deinum | E-mailcoach

Over mijn praktijk

Er liggen duizenden gedachten in een mens die hij niet kent

tot hij de pen opneemt om te gaan schrijven.


(William Makepeace Thackeray)


Met E-mailcoaching.nl wil ik eraan bijdragen dat zoveel mogelijk vrouwen na het spitsuur van hun leven rust in hun hoofd ervaren en vrij en tevreden in hun leven kunnen staan.


De jaren van wederopbouw, hard werken en jezelf daarvoor wegcijferen zijn voorbij. De drive die daarmee is ontstaan, winst maken en steeds meer doen met steeds minder, maakt dat veel mensen, het werkelijke contact met zichzelf kwijtgeraakt zijn. Stress ligt altijd op de loer en ligt aan de basis van veel problemen. Veel mensen hebben daardoor het gevoel te overleven in plaats van te leven.


Ik zie vaak vrouwen van mijn leeftijd die geen idee hebben wat er met ze aan de hand is of dat ze überhaupt iets aan hun onrust kunnen doen. Zij blijven dan ook vaak zitten waar ze zitten, onrustig, ongelukkig of met welk rotgevoel dan ook. Dat vind ik verdrietig en inmiddels weet ik ook dat het onnodig is.


Gecoacht worden was voor mij een keerpunt. Het was een bijzonder waardevolle ervaring dat het zo eenvoudig is om iets wat je bijna je levenlang heeft dwarsgezeten op te lossen. Dat gun ik iedereen.


Je kunt pas groeien als je ervoor open staat, maar dan moet je natuurlijk wel weten dat er iets is om voor open te staan. Uit ervaring weet ik inmiddels dat groei voor iedereen mogelijk is, ook op punten waarvan je dat niet voor mogelijk hield. Een metafoor die mij aanspreekt is: de wind kun je niet bepalen, maar wel de stand van je zeilen.


Net als voor mij, geldt ook voor veel andere mensen, dat zij de behoefte hebben zich terug te trekken in hun eigen vertrouwde omgeving en in stilte te reflecteren. Schrijven gaat hen gemakkelijker af dan praten.


De EHBO (Eerste Hulp Bij Onrust) die E-mailcoaching biedt sluit daar perfect bij aan. Met E-mailcoaching geef ik je denkruimte en inzicht. Vriendelijk, zonder poespas en in alle rust. Daardoor ga je rust in je hoofd ervaren en kun je je eigen levenskompas instellen. Vervolgens kan ook jij vrij en tevreden in je leven gaan staan.


'Don't worry, be happy' is wat ik iedereen zo graag gun. Dat is waar ik met E-mailcoaching.nl aan werk.

Wat zeggen anderen over mij?

Verfrissend, met humor en een lach

De gesprekken die ik had met Annelies tijdens de opleiding tot Mental Coach waren verfrissend en gaven mij altijd weer een heldere kijk op de dingen waar ik tegenaan liep. Annelies luistert oprecht, is duidelijk en houdt je liefdevol een spiegel voor. Het waren gesprekken die mij raakten, maar die we ook altijd weer afsloten met humor en een lach.

Monique

Snel resultaat

Het is fijn om dagelijks en ook meerdere keren per dag per mail contact met Annelies te hebben. Mijn proces van herkenning en erkenning ging hierdoor heel snel. Annelies stelde liefdevol precies de juiste, soms confronterende vragen die mij verder hielpen. Ik wil snel resultaat en met deze vorm van coaching lukt dat!

Saskia

Mijn eigen oplossingen door de juiste vragen

Annelies heeft mij de juiste handvatten aan kunnen reiken om positiever en zelfbewuster mijn werk te kunnen doen. Ik heb leren inzien wat voor mij belangrijk is in mijn werk en hoe ik de rust creëer om mijn werk (nog) beter te doen. Ik vond het tijdens het traject lastig om diep in te gaan op mijn gevoelens en emoties omdat dat heel confronterend is. Door de goede vertrouwensband met Annelies heb ik mijn gevoelens en emoties concreet kunnen maken.

Annelies luisterde zonder oordelend te zijn en stelde de juiste vragen om mij dieper na te laten denken. Daardoor kon ik mijn eigen oplossingen verzinnen en waren deze ook goed uit te voeren. Annelies weet hoe ze je op het juiste spoor kan krijgen.

Petra

Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.

E-mailcoaching.nl in de media

27 juni 2018

Wat kun je nu precies verwachten in dat eerste jaar als ondernemer? Vrouwelijke ondernemers die ongeveer een jaar geleden de stap naar het ondernemerschap maakten en hun eigen bedrijf opstartten, blikken terug. Zij vertellen over hun verwachtingen, ervaringen en de lessen die zij leerden in de praktijk. En zij delen hun tips die zij graag bij hun eigen start hadden gehad. Lees het artikel over het eerste jaar van E-mailcoaching.nl.

Wat biedt E-mailcoaching.nl?

een 5-daags traject e-mailcoaching volgen

Eerste Hulp Bij Onrust

(EHBO)

Hoe zou het zijn, om (weer) een stralend en tevreden mens te zijn en rust in je hoofd te ervaren?

E-mailcoaching heeft voor iedereen een passende oplossing.

Zelf aan de slag om rust in je hoofd te krijgen.

Gratis e-book 

'Een einde aan je onrust'

Zelf aan de slag om rust in je hoofd te krijgen? 

Bestel het gratis e-book en maak een einde aan je onrust!


Regelmatig nieuwe tips & informatie in je mail ontvangen.

Gratis tips & informatie

in je mail

Regelmatig nieuwe tips & informatie ontvangen om een stralend en tevreden mens te worden en rust in je hoofd te ervaren?

Meld je hieronder even aan.

Wat denk je?

Zullen we NU naar de EHBO gaan, zodat jij razendsnel rust in je hoofd krijgt en je (weer) vrij en tevreden in je leven gaat staan?E-mailcoaching.nl is als HSP-professional aangesloten bij