Over mij en mijn praktijk

- Eerste Hulp Bij Onrust -

Annelies Deinum - E-mailcoaching.nl

Over mij

Mijn naam is Annelies Deinum. Ik ben het gezicht achter E-mailcoaching.nl.

Ontdekken en begrijpen wat mensen beweegt is mijn passie. Daar ben ik altijd mee bezig. 


Ik ben geboren en getogen in Reeuwijk en ik woon in Alphen aan den Rijn met mijn echtgenoot. Onze vier dochters zijn volwassen en we genieten van onze prachtige kleinkinderen.

Wat mij altijd weer enorm boeit, is wat mensen beweegt, hoe ons brein werkt en hoe dat zo gekomen is. En dat is precies waarom ik graag werk als mental coach en stresscounselor. Mijn interesse in het waarom achter andersdenken, heeft eraan bijgedragen dat ik in principe ruimdenkend, onbevooroordeeld, accepterend en respectvol ben naar wie dan ook. Dat betekent overigens niet dat ik alles maar goed vind. Ter illustratie: ben je onrechtvaardig, oneerlijk of niet authentiek, dan houdt het bij mij op en gaat met een grote knal de deur dicht.


Ik ben van nature rustig en krijg van mensen vaak terug dat mijn rust op hen afstraalt. Zij waarderen mijn luisterend oor, onderzoekende geest en de doelgerichte manier waarop ik in een chaos weer structuur en mogelijkheden laat zien. Ik heb een heldere nuchtere kijk op de wereld en ben van nature - meer dan gemiddeld - opmerkzaam. Aan een half woord heb ik vaak genoeg. Ik ben integer en begaan met mensen en motiveer en enthousiasmeer hen om hun mogelijkheden te benutten en idealen na te streven. Daarbij zet ik mijn intuïtie, mensenkennis en inlevingsvermogen in. Vertrouwen is voor mij belangrijk, zowel om te geven als om te krijgen.


Ik hou van rust en harmonie, kennis opdoen, genieten van schoonheid, verstilling, mooie dingen maken, er onvoorwaardelijk zijn voor anderen en hen dit laten voelen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten en kennis, die ik vervolgens inzet bij wat ik graag doe en goed kan: als onafhankelijk expert anderen plezieren. In mijn werk en manier van beslissingen nemen ben ik autonoom en onafhankelijk. Mijn waarden en behoeften zijn daarbij mijn levenskompas.

Loopbaan

Mijn loopbaan was tot mijn vijftigste eigenlijk een aaneenschakeling van toevalligheden. Ik ging doen wat er op mijn pad kwam en waar ik goed in was. Ik vroeg me niet af in hoeverre deze banen ook echt goed bij mij pasten. Werken deed ik in de eerste plaats om een inkomen te verdienen en niet voor de lol. Gelukkig trof ik wel banen waar ik met plezier mijn talenten kwijt kon. Ik heb o.a. gewerkt als docent Engels, als ambtelijk secretaris voor vele ondernemingsraden in de uitzendbranche en als afdelingsmanager bij een woningcorporatie, met als mijn eigen specialisme P&O. Totaal verschillende beroepen, maar met als gemeenschappelijke factor het coachen. Van leerlingen, van OR-leden en van medewerkers en leidinggevenden binnen de organisatie. Dat vond ik toen al het mooiste in mijn werk: anderen helpen een stap te maken en hun kwaliteiten aanboren.

Burn-out

Ik ben een doorzetter en ging gewoon door, ook toen mijn baan me eigenlijk niet meer paste. Doordat ik niet goed wist waar mijn grenzen lagen, of waar ik zelf behoefte aan had, heb ik mezelf lange tijd geweld aangedaan. Van anderen zag ik altijd wel haarscherp wat er haperde. Mijn blinde vlek resulteerde onvermijdelijk in een burn-out en hartritmeproblemen.

Bezinning

Wat mij enorm heeft geholpen bij het herstellen van het contact met mijn diepere drijfveren, is begeleiding door verschillende coaches en counselors. Na enkele sessies stresscounseling die ik mocht volgen omdat onze CAO daar ruimte voor gaf, kreeg ik aardig de smaak te pakken. Om na de burn-out weer te reïntegreren, kreeg ik begeleiding van een reïntegratiecoach, wat mij inzicht gaf voor welke beroep ik echt warm liep: coachen op het mentale vlak, via e-mail. Daarmee kon ik precies dat doen wat ik fijn vond en wat ook nog eens goed paste bij mijn introverte hoogsensitieve karakter.  Ik lever mijn beste werk als ik in een prikkelarme en inspirerende omgeving ongehinderd aan de slag kan.

Nieuwe wending

Ik twijfelde nog behoorlijk, omdat het op dat moment in mijn ogen nogal banaal was dat veel mensen na een burn-out coach worden. Om duidelijkheid te krijgen over mijn werktoekomst, volgde ik een groepscoachingsdriedaagse 'van stressvol naar succesvol' en werd daar opnieuw bevestigd dat het coachen uitstekend bij mij paste en dat ik daar echt warm voor liep. En dat banale, ach, dat heeft ook een andere kant: ik ben ervaringsdeskundige en dat is ook waardevol. Tijdens een drietal coach- en counselingopleidingen die ik daarna volgde, ging er een hele nieuwe en bijzonder interessante wereld voor me open. Ik ben op ontelbaar veel van mijn gedragingen mentaal doorgezaagd door docenten en medeleerlingen, want je oefent op elkaar. Dit heeft mij een rijker mens gemaakt en vooral veel rust in mijn hoofd gebracht. 


Coaching en counseling hebben mij geholpen mij mijn verlangens, waarden en behoeften in kaart te brengen en ik ging begrijpen waarom ik altijd deed zoals ik deed - en waarom ik een burn-out had gekregen. Met deze inzichten werd het mogelijk mezelf te gaan accepteren en waarderen, in plaats van mezelf op te jagen en de lat ondoenlijk hoog te leggen omdat het in mijn ogen nooit genoeg was. Ik leerde hoe ik mijn leven vorm kan geven zonder mezelf geweld aan te doen en mijn kwaliteiten effectief kan benutten. Ik maakte een grote sprong in mijn persoonlijke ontwikkeling. Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik mijn perfectionisme niet meer nodig had. Ineens, na zoveel jaren, was het geen issue meer. Het was een grote opluchting dat ik niet langer alle kikkers in de kruiwagen hoefde te houden. Eindelijk had ik de rust in mijn hoofd die ik zo had gemist en stond ik weer vrij in het leven.


Vlieg ik nooit meer uit de bocht? Ja hoor, natuurlijk wel. Niets menselijks is mij vreemd. De neiging om te doen wat ik altijd deed ligt nog immer dicht onder het oppervlak. Maar ik kan mezelf inmiddels weer snel in het spoor trekken nu ik begrijp wat er gebeurt. Ik hoef er niet meer in mee zoals vroeger. Ik ken mijn waarden en behoeften en zij vormen mijn kompas bij alles wat ik doe. Of nalaat.


Het heeft me enorm verbaasd, hoe eenvoudig het is om weer lekker in je vel te komen, met behulp van niet veel meer dan een beetje extra denkruimte en begeleiding. Ik heb onderschat hoe groot je blinde vlek voor jezelf is en je ervan weerhoudt effectiever te zijn. Het maakt je letterlijk blind, waardoor je je situatie ziet als onvermijdelijk of onveranderbaar. Achteraf gezien zou mij veel leed zijn bespaard als ik 30 jaar eerder deze ontwikkeling had doorgemaakt. Helaas, dat was niet zo. Het is overigens wel goed zoals het is gelopen, want juist die ervaringen maken mij ervaringsdeskundige en dat kan ik in mijn werk als coach heel goed gebruiken.

E-mailcoaching

Wat ik nu doe, is anderen de kracht van coaching laten ervaren. Ik vind het verschrikkelijk dat in onze veeleisende samenleving zoveel mensen het werkelijke contact met zichzelf zijn kwijtgeraakt en knagende onrust ervaren. Ik wil dat zij, net als ik, vrij in het leven kunnen staan en rust in hun hoofd ervaren. Daar wil ik hen bij ondersteunen. Ik wil hen denkruimte geven, zodat zij zichzelf gaan begrijpen, hun persoonlijke waarden en behoeften ontdekken en kunnen naleven.

Het is mooi werk om de juiste vragen te bedenken die mijn cliënten verder helpen. Schrijven en analyseren kan ik goed en doe ik graag. Het beste werk lever ik vanuit mijn eigen rustige en vertrouwde omgeving. In e-mailcoaching komt alles prachtig bij elkaar. Zo maak ik van mijn enthousiasme voor wat mensen beweegt en hen een stapje verder helpen mijn werk. Hoe mooi is dat?

Annelies Deinum | E-mailcoach

Over mijn praktijk

Er liggen duizenden gedachten in een mens die hij niet kent

tot hij de pen opneemt om te gaan schrijven.


(William Makepeace Thackeray)


Met E-mailcoaching.nl wil ik zoveel mogelijk vrouwen na het spitsuur van hun leven 

vrij in het leven laten staan en rust in hun hoofd laten ervaren. 


De jaren van wederopbouw, hard werken en jezelf daarvoor wegcijferen zijn voorbij. De drive die daarmee is ontstaan, winst maken en steeds meer doen met steeds minder, maakt dat veel mensen, het werkelijke contact met zichzelf kwijtgeraakt zijn. Stress ligt altijd op de loer en ligt aan de basis van veel problemen. Veel mensen hebben daardoor het gevoel te overleven in plaats van te leven.


Ik schrijf ik over van alles wat mijn doelgroep verder zou kunnen helpen. Daarnaast begeleid mensen persoonlijk, via e-mail. E-mailcoaching gaat diep en is resultaatgericht. In korte tijd krijg je boven water wat je (onbewust) belemmert om rust in je hoofd te krijgen en te leven in plaats van te overleven. Als je dat begrijpt, ga je mogelijkheden zien om het anders te doen en kun je weer vrij in het leven gaan staan. Een stralend en tevreden mens zijn.


Wat mij drijft in mijn werk, is mensen een stapje verder helpen. Dat bereik ik door je scherpe vragen te stellen, die je meer denkruimte geven dan je ooit dacht te hebben. Via e-mailcoaching, in een online cursus, in de She shed, op welke manier dan ook, zolang het schrijvend is. Want door te schrijven kom je heel snel op de diepere lagen, het heeft een meditatieve werking. Schrijven in je eigen vertrouwde omgeving levert je binnen enkele dagen met een relatief geringe inspanning maximale inzichten op.


'Don't worry, be happy' is wat ik iedereen zo graag gun. Dat is waar ik met E-mailcoaching.nl aan werk.


Ik heb aan den lijve ervaren hoe coaching mensen inzicht geeft, ze verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling, zodat zij hun stress kunnen reduceren, hun talenten verder kunnen ontwikkelen, hun belemmeringen kunnen doorbreken of accepteren, hun gedrag bewust aan kunnen passen en daarmee effectiever kunnen maken, hun problemen op kunnen lossen of een gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren, waardoor zij  weer vrij in het leven kunnen staan, stralend en tevreden, en rust in hun hoofd ervaren.


Had ik geweten, dat het mogelijk was om relatief eenvoudig bepaalde dingen te veranderen, dan had ik niet zolang gewacht en mezelf niet zoveel geweld aan hoeven doen. Juist daarom wil ik mensen de kracht van coaching laten ervaren. Het leven is al zo kort, laten we geen kostbare tijd verspillen met knagende onrust!


Net als voor mij, geldt ook voor veel  andere mensen, dat zij de behoefte hebben zich terug te trekken in hun eigen vertrouwde omgeving en in stilte te reflecteren. Schrijven gaat hen gemakkelijker af dan praten.

De EHBO (Eerste Hulp Bij Onrust) die E-mailcoaching biedt sluit daar perfect bij aan. 

Wat zeggen anderen over mij?

Verfrissend, met humor en een lach

De gesprekken die ik had met Annelies tijdens de opleiding tot Mental Coach waren verfrissend en gaven mij altijd weer een heldere kijk op de dingen waar ik tegenaan liep. Annelies luistert oprecht, is duidelijk en houdt je liefdevol een spiegel voor. Het waren gesprekken die mij raakten, maar die we ook altijd weer afsloten met humor en een lach.

Monique

Snel resultaat

Het is fijn om dagelijks en ook meerdere keren per dag per mail contact met Annelies te hebben. Mijn proces van herkenning en erkenning ging hierdoor heel snel. Annelies stelde liefdevol precies de juiste, soms confronterende vragen die mij verder hielpen. Ik wil snel resultaat en met deze vorm van coaching lukt dat!

Saskia

Mijn eigen oplossingen door de juiste vragen

Annelies heeft mij de juiste handvatten aan kunnen reiken om positiever en zelfbewuster mijn werk te kunnen doen. Ik heb leren inzien wat voor mij belangrijk is in mijn werk en hoe ik de rust creëer om mijn werk (nog) beter te doen. Ik vond het tijdens het traject lastig om diep in te gaan op mijn gevoelens en emoties omdat dat heel confronterend is. Door de goede vertrouwensband met Annelies heb ik mijn gevoelens en emoties concreet kunnen maken.

Annelies luisterde zonder oordelend te zijn en stelde de juiste vragen om mij dieper na te laten denken. Daardoor kon ik mijn eigen oplossingen verzinnen en waren deze ook goed uit te voeren. Annelies weet hoe ze je op het juiste spoor kan krijgen.

Petra

Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.

Wat biedt E-mailcoaching.nl?

een 5-daags traject e-mailcoaching volgen

Eerste Hulp Bij Onrust

(EHBO)

Hoe zou het zijn, om (weer) een stralend en tevreden mens te zijn en rust in je hoofd te ervaren?

E-mailcoaching heeft voor iedereen een passende oplossing.

Zelf aan de slag om rust in je hoofd te krijgen.

Gratis e-book 

'Een einde aan je onrust'

Zelf aan de slag om rust in je hoofd te krijgen? 

Bestel het gratis e-book en maak een einde aan je onrust!


Regelmatig nieuwe tips & informatie in je mail ontvangen.

Gratis tips & informatie

in je mail

Regelmatig nieuwe tips & informatie ontvangen om een stralend en tevreden mens te worden en rust in je hoofd te ervaren?

Meld je hieronder even aan.

Wat denk je?

Zullen we NU naar de EHBO gaan, zodat jij razendsnel rust in je hoofd krijgt en je (weer) een stralend en tevreden mens gaat voelen?E-mailcoaching.nl is als HSP-professional aangesloten bij