In schrijfsels

Wie kent dit kinderliedje niet? Als ik aan blij denk, denk ik aan kinderen. Als ieder kind vond ik het heerlijk om te spelen en te huppelen, te lachen met vriendjes en vriendinnetjes, te doen waar ik op dat moment zin in had. Ik heb (als volwassene) jarenlang tegenover een schoolplein gewoond en de geluiden vanaf de speelplaats, die kan ik zo weer oproepen in mijn hoofd. Ik miste die geluiden ook als het vakantieperiode was. Alleen al de gedachte aan die geluiden maakt mij blij, weer een beetje dat speelse huppelende kind.

Toen mijn onbezorgde kinderjaren voorbij waren werden er volwassen eisen aan mij gesteld. Zo moest ik goed mijn best doen op school en allerlei verplichtingen nakomen. Voor de meeste mensen zal dit heel herkenbaar zijn, zo gaat het immers in het leven. Mijn leven werd een serieuze aangelegenheid waarin ik mezelf nog nauwelijks ruimte toestond voor speelsheid. Zo kon het gebeuren dat ik een tijd lang een belangrijk deel van mezelf achterliet: dat spelende meisje dat spontaan deed wat ze wilde.

In mijn volwassen ‘ik’ schuilt nog steeds datzelfde kind. En zij wil nog steeds spelen, huppelen, zorgeloos lachen en toegeven aan spontane ingevingen. Inmiddels geef ik haar weer de ruimte om dat te doen en weet je? Mijn volwassen ik voelt zich daardoor een stuk prettiger.

Waarom spelen zo belangrijk is

De allersnelste manier om om te ontstressen is…. SPELEN! Spelen is nog leuk ook. Maar veel van ons zijn het vergeten. Doordat we zoveel moeten.

Ook al ben je inmiddels volwassen, zorg dat je blijft spelen. Of ga weer spelen. Het blijft belangrijk om de stress de baas te blijven. Kijk af hoe kinderen het doen en kies je eigen volwassen manier van spelen. Even geen serieus gedoe. Lekker schommelen of huppelen, dollen met je partner of met kinderen, wat er ook maar bij je past.

Je zult meteen het ontspannende effect merken. En na het spelen kun je verder met je serieuze zaken. Met een glimlach om je mond.

Alle reden dus, om een dagelijkse dosis spelen in je leven te integreren.

Wat staat jouw blij blij blij zijn in de weg?

Wat belemmert jou om een blij mens te zijn? Ik help je graag om dat te onderzoeken. Een e-mailcoachingstraject van 5 dagen is over het algemeen genoeg om de sleutel in handen te krijgen om het anders te doen. Zie het als onderhoud aan jezelf. Onderhoud, waarmee je beter in staat bent een blij mens te zijn.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search