In schrijfsels

‘Is dit alles’, de bekende hit van de Nederlandse band Doe Maar. Herken je het knagende gevoel dat zij bezingen? Dat je je leven niet ten volle leeft, dat je leeft als een geit aan een ketting, in een keurslijf zit, niet helemaal jezelf bent of kan zijn?

Ik in ieder geval wel. Voor mij was er een burn-out voor nodig voordat ik eindelijk de tijd nam om eens goed te kijken naar wat voor mij belangrijk is. Waar ik voor sta en waar ik voor ga. Waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Ook om mij heen zie ik dat er meestal eerst een crisissituatie moet zijn, voordat mensen de moeite nemen eens ècht naar zichzelf te kijken. En dat vind ik zo zonde… Verspilde tijd, tijd die je had kunnen doorbrengen met rust, ruimte en vrijheid in je hoofd.

Wie ben je?

Als je niet goed weet wie je bent, waar je voor staat en waar je voor gaat, identificeer je je al snel met iets anders, zoals je gedachten, je emoties, je gedrag, je werk, je bankrekening, je kleding, je huis, de groep waar je bij hoort, het land waar je geboren bent, je huidskleur, je auto, je kapsel etc. Gaat het niet naar je zin met waar je je mee identificeert, dan zit jij ook niet lekker in je vel. En ontstaat er dat knagende gevoel.

In het oog van de orkaan is het stil

Stel je voor dat jij als waarnemer in het stille middelpunt van de orkaan staat. In feite ben jij – met wat echt bij jou hoort – het stille oog van de orkaan. Om je heen razen je gedachten en emoties rond. Je bent niet je gedachten en emoties of je bankrekening. Die razen alleen maar om je heen.

Als je je niet langer identificeert met wat je niet bent en ontdekt wie je wel bent, verdwijnt dat knagende gevoel.

Wie ben jij echt?

Ik help je graag om dat uit te zoeken. Een e-mailcoachingstraject van vijf dagen is over het algemeen genoeg om te ontdekken hoe jouw levenskompas eruit ziet. Hoe jij de rust kunt bewaren terwijl de orkaan om je heen raast.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search