Page content

article content

Ik ben een hopeloos geval

Voel jij je anders dan de mensen om je heen, alsof je er nooit echt bij hoort? Vind je jezelf maar een rare? Een saaie muts? Die liever op zaterdagmiddag thuis op de bank zit te koekenbakken met de poes op schoot dan te gaan winkelen met vriendinnen?

Begrijp jij niet, waarom je nu niet eens een keer normaal mee kunt doen, net zoals iedereen? Waarom jij gek wordt van al die mensen en dat gekakel op een feestje, terwijl iedereen om je heen de tijd van zijn leven lijkt te hebben?

Vind jij jezelf een hopeloos geval? Of dat je niet deugt? Niet goed genoeg bent? Heb je jezelf wat dat betreft al afgeschreven? Heb je het opgegeven dat het ooit beter zal zijn?

Vind je dat je een schop onder je kont verdient en geef je jezelf regelmatig op je kop? Doe jij je stinkende best om de buitenwereld niet te laten zien dat je zo’n hopeloos geval bent? Door hard voor jezelf te zijn en te doen wat van je verwacht wordt? Terwijl je liever zou ontsnappen naar een onbewoond eiland om minstens 3 maanden met rust gelaten te worden?

Ben je vastgelopen in je leven, in relaties, in je loopbaan en snap je niet wat er nu precies is gebeurd?

Voel je je alsof je overleeft in plaats van echt leeft?

Hoe zou het zijn als je ineens zou begrijpen wat er aan de hand is?

Hoe zou het zijn om je te realiseren dat je helemaal niet zo’n rare snuiter bent? Om te ontdekken dat 1 op de 5 mensen is zoals jij en dat je dus bepaald geen uitzondering bent?

Er gebeurt ontzettend veel op het moment dat mensen erachter komen dat ze hoogsensitief zijn. Een wereld van herkenning opent zich, de opluchting is groot, de puzzelstukjes vallen op hun plek. De rust die dat geeft, wordt meteen zichtbaar.

Onbekend en met een negatieve bijsmaak

Hoogsensitiviteit is helaas voor velen een onbekend fenomeen. Daardoor blijven veel hoogsensitieve mensen onnodig vastzitten in wat ik beschreef onder het kopje ‘ik ben een hopeloos geval’.
Helaas heeft hoogsensitiviteit ook een negatieve bijklank in onze maatschappij, veroorzaakt door verhalen die niet kloppen van mensen die de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.

In werkelijkheid heeft hoogsensitiviteit niets van doen met overgevoeligheid of hoogbegaafd zijn en is het absoluut niet zweverig.
Hoogsensitief zijn betekent niet meer dan dat jouw brein prikkels diepgaander verwerkt, dat je meer opmerkt dan wie niet hoogsensitief is. Hoogsensitiviteit is geen ziekte. Je brein werkt echt anders. Met alle (logische) gevolgen vandien, dat zul je zeker herkennen als je je gaat verdiepen in wat er precies gebeurt.

Voor heel veel vrouwen, en dan met name de wat oudere dames, geldt dat zij geen idee hebben dat er een logische verklaring is voor wat ze voelen. In onze jonge jaren was er geen bijzondere aandacht voor hoogsensitiviteit en al helemaal niet hoe dat in te zetten in je voordeel. Ook nu worden er al snel verkeerde etiketjes geplakt als iemand zich met mentale of fysieke problemen meldt bij de gezondheidszorg. Dat vind ik zo jammer. Natuurlijk is het niet zo dat hoogsensitiviteit al je kwalen verklaart. Maar in ieder geval is inmiddels wel duidelijk dat leren omgaan met je hoogsensitiviteit ervoor zorgt dat veel kwalen verdwijnen.

De grote vraag is

Hoe kom je erachter dat je hoogsensitief bent, als je niet op zoek bent en jezelf al hebt afgeschreven als een hopeloos geval? Dat is de moeilijkheid. Dat kan niet zonder dat een ander je op de mogelijkheid wijst. Daarom publiceer ik vandaag dit schrijfsel.

Ik gun iedereen de bevrijding die het geeft om erachter te komen wat er met je aan de hand is. En vervolgens de weg naar het leren om je hoogsensitiviteit te gaan benutten. Want dan ga je pas echt leven.

Spread the word

Ben jij zo’n saaie muts, die meer aan het overleven is dan dat ze leeft? Test jezelf hier.
Ken jij zo’n saaie muts, die meer aan het overleven is dan dat ze leeft? Dan wil ik je vragen om dit schrijfsel met haar te delen.

Kerstwens

Mijn wens is zoveel mogelijk vrouwen na het spitsuur van hun leven tevreden laten stralen en rust in hun hoofd laten ervaren.

Ik wil je hartelijk bedanken voor je hulp bij het realiseren van deze wens. Jou en je naasten wens ik heel gezellige feestdagen. Bevrijd van alles wat je belemmert en tevreden stralend.

Annelies

Comment Section

0 reacties op “Ik ben een hopeloos geval

Plaats een reactie


*