In schrijfsels

Toen ik voor het eerst las over de kwaliteiten die worden toegeschreven aan hoogsensitieve personen, herkende ik ze stuk voor stuk. Onderstaande kwaliteiten vormen de optelsom van mijn leven, hier klopt mijn hart voor, dit ben ik.

Hoogsensitief zijn betekent dat je hersenen meer prikkels opvangen dan de hersenen van wie niet hoogsensitief is. Je verwerkt de prikkels ook diepgaander. Dat is een krachtige vaardigheid, die terugkomt in veel kwaliteiten die je bij hoogsensitieve mensen terugziet.

Zet je hoogsensitieve kwaliteiten effectief in je voordeel in en doe er anderen een plezier mee. Laat je hoogsensitiviteit stromen en voor je werken! Met het inzetten van jouw kwaliteiten maak jij de wereld een stukje mooier, en jezelf een stukje gelukkiger.

Kwaliteiten

1. Creatief

Je hebt een rijke fantasie, denkt out-of-the-box en neemt alles scherp waar. Je kunt je creatief uitdrukken alsof het allemaal vanzelfsprekend is. De ene tekent, de andere maakt muziek, fotografeert, handwerkt of wat dan ook. Gebruik je creativiteit als uitlaatklep en laat anderen genieten van wat jij schept

2. Dienstverlenend

Je staat altijd op een vriendelijke manier klaar voor anderen. In een dienstverlenend beroep ben jij je gewicht in goud waard.

3. Diepgang

Je ervaart heel intens en bent in staat tot diepgang. Door de juiste vragen en opmerkingen kun je anderen die minder goed bij hun gevoelens, behoeften en emoties kunnen, diepgang laten ervaren.

4. Empathie

Inlevingsvermogen is voor vele anderen niet zo vanzelfsprekend als voor jou. Jij hoort en ziet ook wat er niet wordt gezegd. Je vangt signalen op die anderen missen. Mensen voelen zich gehoord, begrepen en geaccepteerd als jij luistert. Je weet wat iemand nodig heeft. Mensen vertrouwen je.

5. Focus

Je kunt zeer geconcentreerd met iets bezig zijn en de wereld om je heen vergeten. Je bent punctueel en hebt oog voor detail. Moet iets tot in de puntjes verzorgd zijn? Een complexe klus klaar jij snel, doelgericht en nauwkeurig.

6. Genieten

Je kunt intens genieten van mooie dingen, zoals muziek, de natuur, lekker eten. Maar ook van dagelijkse dingen, kleine dingen, waar menigeen aan voorbij gaat. Hierop kun je anderen, die dit niet opmerken, attent maken, zodat ze er ook even bij stil kunnen staan en een genietmoment kunnen ervaren.

7. Intuïtie

Vanuit je onbewuste wéét je gewoon wat je moet doen of zeggen. Jouw hart (je intuïtie, je gevoel) is een uitstekend kompas. Jouw intuïtie is een perfecte tegenhanger voor mensen die reageren vanuit hun hoofd (hun ratio), want daarmee doe je een appèl op hun intuïtie die wel degelijk bestaat, maar die ze negeren.

8. Inzicht

Doordat je subtielere dingen waarneemt kijk je verder dan de meeste anderen. Je ziet snel verbanden, overziet het geheel en kan consequenties goed inschatten. Met het ook daadwerkelijk uitspreken van wat je ziet, help je anderen.

9. Nieuwsgierig

Je bent altijd enthousiast op zoek naar nieuwe inzichten en er is veel dat je inspireert. Met jouw enthousiasme en inspiratie ben je een inspiratiebron voor anderen.

10. Verbinding

Je voelt je verbonden in het grote geheel van mens, dier en natuur. Met wat je vanuit je hart zegt en doet breng je harmonie, begrip, veiligheid en zachtheid. Dat werkt als smeerolie voor de maatschappij.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig in je zoektocht naar je talenten? Een e-mailcoachingstraject van vijf dagen is doorgaans voldoende om jou je talenten te laten ontdekken.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search